Sağlık Bakanlığı her sene yıl içerisinde binlerce personel alımı yapmakta olup kurumlar arasında en çok alım yapan Bakanlıklardan bir tanesidir. Kadrolara göre binlerce personel alımları yapıldığı gibi boşlukların doldurulması için sürekli olarak alım ilanları yayımlanmaktadır. Sağlık Bakanlığının 2017 yılında kaç bin personel alımı yapacağı merak ile beklenirken Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldığı televizyon programında bu sorunun cevabını verdi ve 2017 yılında kaç bin personel alınacağı öğrenilmiş oldu.

Daha Fazla Personele İhtiyaç Var!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında Maliye Bakanlığı ile konu hakkında görüşmelerin devam ettiği ve aralarında 2017 yılı için anlaştıkları personel sayısının 12 bin olduğunu belirtti. Yani 2017 yılında Sağlık Bakanlığının asgari olarak 12 bin personel alımı yapması bekleniyor.

Bakan Akdağ 12 bin kişilik personel alımının kurumlarına yetmeyeceği ve daha fazla açık kadro olduğu için alım sayısının artırılması gerektiğini belirterek bu konu hakkında görüşmek için Maliye Bakanlığı ile tekrar görüşeceğini bildirdi. Buna göre Sağlık Bakanlığı yıl içerisinde asgari olarak 12 bin sağlık personeli alımı yapacak ancak bu sayının daha da artması beklenmekte olup yapılan yorumlara göre Maliye Bakanlığı ile yapılacak olan görüşmelerin sonucunda sayının 3 bin ila 8 bin arası daha artacağı tahmin ediliyor. Ancak bu konu hakkında henüz net bir bilgi yok.
Editör: TE Bilisim