Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantı sonrasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye genelindeki hastanelere personel alımı, sağlıkçıların ek ödemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2 Eylül 2020 tarihli bilim kurulu toplantısı sona erdi. Bilim kurulu toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin koca basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yapılan açıklamalarda bazı önemli satır başlıkları şu şekildedir;

Koronavirüs salgınında enfekte olan sağlıkçı sayısı 29 bin 865 olarak açıklandı. Vaka sayısının en çok Ankara ilinde olmasın nedeni Kurban Bayramı sonrasında yaşanan yoğunluk gönderildi. Bilim Kurulu düğün, nişan gibi  etkinliklerin yasaklanması görüşü sunulduğu aktarıldı. Ankara ilinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı sorusuna sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir tedbir gündemlerinde olmadığını aktardı. Tedbirlere uyulmazsa bu durumun değişeceğini ifade etti. Filyasyon ekiplerinin sayısı arttırıldı 10802 kişiye çıkartıldı.

HASTANELERE PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı müjdelerden bir tanesi de yeni hastaneler açıldıkça yeni personel alımı yapılacağı müjdesi oldu. Ek gösterge ile ilgili de bir açıklama geldi. Döner sermayenin kaldırmasını söz konusu olmayacağı açıklandı. Ek ödemelerin kimlere ödeneceği konusunda açıklama geldi. Acil, göğüs hastalıkları, fiyasyon ekipleri dahiliye, çocuk bölümlerinde yoğun çalışanlara ödenecek.

İŞİN OLSA