Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında 55 bin sağlık personelinin alınacağını duyurdu.Sağlık alanında çalışan personellerin şartlarının daha iyi bir hale gelmesi adına yasal bir çalışma yapıldığını dile getiren Demircan, 2018 yılı için müjdeli haberi verdi.

2018 yılında birçok kamu kurum ve kuruluş personel olmaya devam ederken, sağlık bakanlığı'da bünyesindeki personel istihdamını karşılamak adına açık bulunan pozisyonlar için alımları yapacak. Alım yapılacak bölümleri Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, resmen duyurdu.

ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLİYOR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık alanında çalışan binlerce personelin şartlarını daha iyi bir hale gelmesi adına yasal bir çalışma yaptıklarını ifade ederiz,” beklenilen yıpranma payı, emekliliği hak ettikten sonraki emekli maaşlarındaki düşüklük ile gerçekleştirmiş oldukları performansta ki ölçütler, başta olmak üzere bazı alanlarda başlayan çalışmalar bittikten sonra bunları sizlerle paylaşacağız”dedi.

55 BİN ALIM YAPILACAK

2018 yılında personel sayılarını artırmak istediklerini dile getiren Demircan,” ilk Hedefte 27 bin Ebe ve hemşire ile birlikte sağlık personeli alacağız. Tabii ki bu yüksek bir rakam. Her yıl yaklaşık 9 bin civarında Hekim kadroya geçiyor. Bunu da toplarsak toplam 36 bin ediyor. Bize 2018 yılı için de ayrıca 9 bin kişilik kontenjan verildi. Yaklaşık bunda da toplam 55 bin doktor, ebe hemşire,  sağlık personeli ile çalışan alacağız”ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim