Ülkemizin bilindiği gibi üç bir yanının denizler ile çevrili olmasından dolayı denizcilik sektöründen binlerce kişi para kazanmaktadır. Denizcilik sektöründe yüksek maaşlar verilmekte ve bu yüzden adaylar ilgili kadrolara yoğun talep göstermektedir. Denizcilik sektörleri arasında en çok bilinen kuruluşlardan bir tanesi olan Pusula Denizcilik, gemilerde istihdam etmek isteyen adaylara sertifika programı sağlamaktadır.

Pusula Denizcilik aracılığı ile yapılmakta olan bu sertifika programları sonucunda adaylar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı onaylı sertifikalarına sahip olmakta ve bu sertifikalar aracılığı ile yüksek maaşlı personel olarak denizcilik sektöründe istihdam etmektedir.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Pusula Denizciliğin adaylara sağlamış olduğu ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı onaylı sertifikasını alarak denizcilik sektörülerinde istihdam etmek isteyen adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
18 - 55 yaş arasında olmak
En az ilkokul mezunu olmak
Sabıka kaydı olmamak
Seyahat engeli olmamak
Vasıflı ya da vasıfsız olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara uyum sağlayan adaylar Pusula Denizcilik aracılığı ile verilecek olan sertifika programlarına müracaat edebilmektedir. Sertifika sonucu istihdam sağlayan adaylar 3 bin lira veya 2 bin dolar + prim olarak pek çok kuruluş da görev yapabilmektedir. Müracaat etmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir. Son başvuru tarih, 15 Mart 2017'dir.

https://goo.gl/FuCjnU
Editör: TE Bilisim