Devlet Personel Başkanlığı ilanın yayımlanmasını bekleyen PTT personel adayları için sevindirici duyuruyu yaptı. PTT bünyesine toplamda 5 bin kişilik boş pozisyon ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacak. Bu 5 bin kişilik pozisyonun bin 613 ( 1623 ) kişilik kadrosu Postacı adaylarına verildi. Postacı pozisyonunda farklı alanlardan alım yapılacak olu, Postacı pozisyonu için 1000 ve Postacı ( Firma Elemanı ) pozisyonu için 623 kişilik kadro ile alım yapılacak. Üstelik KPSS şartı olmadan alım yapılacaktır.

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. İlgili ilan için adaylardan genel ve özel olmak kaydı ile bazı nitelikler aranıyor ve adaylar bu nitelikler doğrultusunda sınava tabii tutulacaklardır. Ancak adayların sınava katılabilmeleri için Sınav ücreti olan 60 TL yi yatırılacak. Sınav ücreti PTT'nin 1840 nolu posta çeki hesabına 14 Mayıs 2018 tarihi ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında sadece PTT merkez ve şubelerinden veya PTT Matiklerden T.C. kimlik numarası ile yatırılabilecektir.

POSTACI POZİSYONUNA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

PTT Postacı alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Adayların başvuruları bu doğrultuda kabul edilecek olup, adaylardan genel ve özel şartlar aranmaktadır. İlanda belirtildiği üzere adaylar için Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 belgeleri verilmiş olup adaylar bu eklerden alım kadroları hakkında daha detaylı bilgi alabilirler. haberimizin devamından bu ek lere ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan herhangi bir ceza ile ayrılmamış olmak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,;

18 yaşını tamamlamış ve başvuru tarihi itibari ile 1984 tarihi ve sonrası doğumlu olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Görevini yurtiçi veya yurtdışında yapmasına engel olabilecek herhangi bir beden ve akıl rahatsızlığı bulunmamak, Herhangi bir başka kurumu mecburi hizmet şartı olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Herhangi bir suçu ve suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere PTT Postacı Pozisyonunda toplamda bin 623 kişilik kadro ile alım yapacak. adaylardan bu yönde iki yıllık eğitim veren Ek-1 de bulunan bölümlerden mezun olmuş olmak, Sürücü belgesini Monoküler teşhis ile almamış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile en az B Sınıfı sürücü belgesine ve A2 sürücü belgesine sahip olmak, Her türlü iklim şartlarında posta dağıtımı işlerini yapabilecek olmak, Erkeklerde 168cm ve Bayanlarda 160 cm boyunda olmak şartları aranır.

Ayrıca Postacı ( Firma Elemanı ) pozisyonu için adaylardan ayrıca yukarıdakiler ile beraber, 30 Mart 2018 tarihinden önce PTT 'de işgücü hizmet alımı sureti ile firma elemanı olarak göreve başlamış ve hala çalışıyor olmak koşulu aranır.

EK-1 ALINACAK POZİSYONLARIN BİRİMLERE GÖRE DAĞILIMINI GÖSTERİR LİSTE

EK-2 YÜKSEKÖĞRENİM KURUMLARININ ALIM YAPILACAK BÖLÜMLERİNİ GÖSTERİR LİSTE

EK-3 YAZILI SINAVLARI GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR ALANI KONU BAŞLIKLARI

EK 1 EK 2 VE EK 3

İlanda belirtilen Ek 1, Ek 2 ve Ek 3 belgelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ek 1 'de Pozisyonların Birimlere Göre Dağılımı Göreceksiniz. Ek 2 de Yükseköğretim kurumlarının Alım yapacağı bölümleri ve Ek 3 te Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Mesleki alan konu başlıklarına ulaşarak detaylı bilgi alacaksınız.

PTT 5 Bin personel Alımı İlanı İçinBuradan Ulaşabilirsiniz.

Ek-1

Ek-2

Ek-3 

PTT İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İndirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

PTT Postacı alım ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularına 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek ve ilgili ilana başvurular sadece www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim