PTT Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik daha önce yaptığı açıklamalarda 2023 yılına kadar personel sayısını 100 bin çıkartacaklarını ifade etti. Bu bağlamda PTT'de emekliye ayrılan ve benzeri durumlarda boşalan kadrolar ile birlikte 2023 yılına kadar 55 bin personel alımı yapılması beklenmektedir.

PTT PERSONEL ALIMI;

 2018 yılında PTT'de kpss olmadan 5 bin kişilik farklı kadrolarda personel istihdamı yapıldı. Adaylar bu alıma yoğun bir ilgi gösterdiler. Bu yüzde 2019 yılı ptt kpss olmadan personel alımı bekleyen adaylar üzücü bir durumla karşılaştılar. 2019 yılında alım olmamasının sebebi yönetmelik değişikliğinin beklenmesiydi. Bu bağlamda PTT personel alımı ve nakil yönetmeliği resmi gazetede ilan edildi. Adaylar KPSS puanı ile alınacaklar.

KPSS PUANI ŞARTI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmaları, başvuru yapacak erkek adayların askerliğini tamamlamış olmaları, KPSS şartında önlisans bölüm mezunu alımlarında en az 60 ve üzeri puana sahip olmaları, Lisans düzeyindeki bölümlerden personel alımlarında en az 70 ve puana sahip olmaları gerekli olacaktır.

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar bu kadrolardaki ilanlara başvuru yapmaları için belirtilen baraj puanı geçmeleri istenilecek. Ancak adaylar kpss puan sıralamasından belirtilen kontenjan kadar aday sınava alınabilir Bu yüzden puanların kaça kadar düşeceği konusunda belirsizlik bulunuyor. Puanı yüksek olan adayların atanmaları ihtimalleri daha yüksektir. Posta Telefon Telgraf A.Ş. istihdamları ile ilgili gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.