Haziran Ayında PTT Personel Alımı İlanı Açıklar mı;

Türkiye'nin en köklü kurumları arasında yer alan Posta, Telefon ve Telgraf Anonim Şirketi PTT'nin uzun bir zamandır yeni bir personel alımı yapmaması nedeniyle adayların gözleri gözü kulağı gelecek yeni ilanları çevrildi.

Son olarak 2018/1 ilanında; avukat, mühendis, mimar, tekniker,  Postacı, gişe ve büro görevlisi, şehir planlayıcısı kadrolarında memur alımı gerçekleştirildi.  PTT iştiraklerinden e-PTT ile PTTavm ve taşeron şubelerine Bilişim personeli idari kadroda personeller, gişe personeli gibi tecrübeli ve tecrübesiz çok sayıda ilanlar kariyer Portalı üzerinden adayları duyurmaya devam ediyor. En az lise mezunu Önlisans ve Lisans mezunu adaylara yönelik olarak PTT personel alım başvuruları için Haziran ayında yeni ilanlar açıklanır mı? PTT idari Kurulu toplantısında sendika ile yapılan görüşmelerden taşra birimlerinde personel ihtiyaçlarının yeniden analiz edilmesine yönelik bir çalışma yapılarak genel müdür ve yönetim kuruluna sunulacak açıklanmıştı.

PTT 2020 yılı personel alımları ilanları ne zaman açıklanacak? Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle ilan tarihi açıklanmadı. Yeni ilanlarının 2020 yılı sonuna doğru açıklanması bekleniyor. Başvurularda istenilen genel şartlar şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

5901 sayılı kanun 28. maddesi hariç olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gerekmektedir. 5237 sayılı TCK 53 maddesindeki belirtilen suçlardan mahkumiyet kaydı olmamak, uyuşturucu tedavisi görmemiş ya da halen tedavi görüyor olmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, adayların engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuatta saklı kalmak kaydıyla sağlık şartlarını taşımaları, atanacak olan kadroların özel başvuru şartlarını eğitim şartlarını tecrübe şartlarını taşımaları gerekmektedir. KPSS'den en az asgari düzeyde puan almak istenmektedir.

Editör: TE Bilisim