Posta Telefon Telgraf Anonim Şirketi 4000 ve 10000 memur alımı haberleri doğru mu?

Kısa adıyla PTT, posta ve telgraf teşkilatı resmi olarak 2013 yılında Anonim Şirketi oldu. Eski Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik halka açık bir toplantıda 2023 yılına kadar personel sayısının 100 Bin'e çıkartılacağını açıkladı.

Eski Genel Müdür Bozgeyik açıklamasında; "Önümüzdeki süreç içerisinde 40 bin çalışanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bine çıkartacağız" demişti. 2018 yılında 5 bin personel istihdamı sağlandı. Bu alımlarda en çok gişe görevlisine kadro ayrıldı.

Kadro Dağılımı; Son alımlar 2018 yılında gerçekleştirildi. Toplamda 5 bin personel KPSS şartsız olarak atandı. Kadro dağılımında Postacı 1623, tekniker 200, gişe ve büro görevlisi 2625, avukat 82, mühendis 200, mimar 20 ve uzman yardımcısı kadrosunda 250 kişi istihdam edildi.

PTT Norm Kadro Çalışması Sonuçları Açıklanmadı!

PTT Genel Müdür değişikliğinin ardından Hakan Gülten PTT'ye yeni memur alımı açıklaması yapmadı. Birlik Haber Sen Sendikası ile Posta Telefon Telgraf Anonim Şirketi arasında gerçekleştirilen Kurum İdari Kurulu raporuna göre; Haber Sen Sendikası norm kadrolarının yeniden tespit edilmesi konusunda bir talepte bulunuldu ve PTT'nin ciddi bir personel ihtiyacı olduğunu ifade eden sendika 5600 performansın puanlarına göre bağlı olmadan yeniden ihtiyaç olacak kadroda çalışılmasını istedi. Posta telefon telgraf anonim şirketinden yapılan açıklamaya göre 5600 performansı puanına bağlı kalmadan birebir sahada işgücü incelemesinin gerçekleştirilmesi ve bu doğrultuda ihtiyaç bulunan kadroların yönetimi sunulacağı açıklandı.

PTT 4 BİN VE 10 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK Mı?

PTT Eski Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında kadar 55 bin personel alımı haberlerin ardından her geçen gün PTT yeni alımlar ne zaman yapılacak haberleri hızla yayılmaya başladı. İş arayışında bulunan ve PTT kurumunda  personel olmak isteyen adaylar yeni gelecek açıklamaları dikkat çekerken, bazı haber sitelerinde person adaylarının umutlanmasına neden olacak haberler yapıldı. 

Adaylara, PTT resmi açıklamaları haricinde pek çok yazılı basında yer alan; 55 gün personel alımı, PTT 4000 personel alımı ya da 2021 yılında 10 bin personel alımı gibi kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmemelerini rica ediyoruz. İşin olsa sitesi üzerinden resmi açıklamaları da an ben aktarmaya devam ediyoruz. Resmi açıklamları anında öğrenmek için sosyal medya hesaplarından bizi takip etmeyi unutmayınız. Instagram hesabı için tıklayın

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim