PTT 15 Ağustos 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, Taşra Teşkilatındaki personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 829 kişilik kadro ile Dağıtıcı alımı yapıyor. Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını yapabilirler. Başvuru yapan adaylar sonradan PTT tarafından yapılacak duyuruya göre adaylar sözlü sınava katılacaktır. Buna göre adayların sınava katılabilmeleri için Önlisans düzeyinde yapılan KPSS sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. 

BAŞVURULAR BAŞLADI:

PTT Dağıtıcı alım başvuruları 15 Ağustos 2017 tarihi itibari ile başlamış olup, adaylar en geç 21 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular PTT resmi internet sayfasından yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

PTT alım yapacağı kadro için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, görevini yapmasına engel hiç bir durum olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans düzeyinde en az 60 puan almış olmak, her türlü iklim şartlarında bile görevin yaya şekilde yapabilmek, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,iki yıllık eğitim veren yükseköğreti kurumlarından veya YÖK onaylı yabancı okullardan mezun olmuş olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, daha önceki görevinden disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak şartları aranmaktadır. Adaylar bu şartları taşıdıkları halde başvurularını yapabilirler.

Daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız.