PTT 09 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı ünitelerde olmak üzere toplamda 133 Sözleşmeli Dağıtıcı alımı gerçekleştirecek. Alımlar İstanbul ilinde yapılacak olup, İstanbul Anadolu Yakası Başmüdürlüğüne 33 dağıtıcı ve İstanbul Avrupa Yakası Başmüdürlüğüne 100 dağıtıcı alınacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için kamu Personeli Seçme Sınavından önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmekte olup ve aranan genel ve özel şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Kadroya girebilmek için başvurusu onaylanan adaylara sözlü sınav sistemi uygulanacaktır. 

Adaylardan bunlar dışında, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, Kamu haklarından mahrum bulunmamaları, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, sözlü sınavda başarılı olmak, herhangi bir kuruma veya kuruluşa hizmet borcu olmamak, iki yıllık eğitim veren yüksekokulların bölümlerinden veya yurtdışında yök onaylı okullardan önlisans mezunu olmak, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, herhangi bir cezası bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli aylığı almıyor olmak şartları aranmaktadır. Alım tablosu şöyledir;
 
TEŞKİLAT İLİ ÜNİTE UNVANI POZİSYONU SAYI
TAŞRA İSTANBUL İSTANBUL AVRUPA YAKASI BAŞMÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE DAĞITICI İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ 100
TAŞRA İSTANBUL İSTANBUL ANADOLU YAKASI BAŞMÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE DAĞITICI İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ 33


Başvuru yapacak olan adaylar 13 Şubat 2017 tarihi ile 18 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Şirketimizin www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim