PTT 09 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı Sözleşmeli olarak gişe görevlisi ve büro görevlisi alımı yapacak. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacaktır. Ayrıca adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan şartı aranacaktır. 

PTT alım yapacağı gişe ve büro görevlisi adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmu ve 35 yaşından büyük olmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmaması, Herhangi bir başka kuruluşa karşı hizmet mecburiyeti olmaması, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, PTT tarafından yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli olmamak, Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki okulların Ek-1 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak, Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 13 Şubat 2017 tarihi ile 18 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.  Adaylardan başvuru sırasında, nüfuz cüzdanı fotokopisi, KPSS çıktı belgesi, Diploma veya geçici mezuniyet belgesi, adli sicil kaydı, askerliği ile ilgili durum belgesi, iş isteme beyannamesi, mal bildirim beyannemesi, atanacağı pozisyon için sağlık raporu, 8 adet vesikalık fotoğraf, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu belgeleri istenecek. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim