Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin ne zaman personel alımı yapacağı büyük bir merak ile beklenmekteyken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanından konu hakkında açıklama geldi. Yapılan bu açıklamaya göre PTT 2017 yılı içerisinde toplam 2 bin 500 personel alımı yapacak. Bu alımların hepsi bir anda yapılmayacak olup yıl içerisinde dağıtılarak yapılacak. Yine Bakan Arslan önümüzdeki hafta alımların başlayacağını müjdeledi.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT'nin 2 bin 500 kişilik personel alımının ilk bölümünün 500 kişilik olarak önümüzde ki hafta başlayacağını belirtti. Alımlar yine Bakan Ahmet Arslan'ın açıklamasına göre büro görevlisi, gişe görevlisi ve dağıtıcı memuru kadroları için yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek

PTT önümüzde ki hafta Bakan Ahmet Arslanın açıklamasına göre büro görevlisi, gişe görevlisi ve dağıtıcı memuru kadroları için müracaatları almaya başlayacak. Şu an için net olarak alım şartları belli değil ancak önce ki şartlara göre bakıldığında şu niteliklerin aranması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
35 yaşının aşmamak
Dağıtıcı kadrosu için gerekli belgelere sahip olmak
KPSS'ye girmiş ve asgari puanı almış olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar PTT tarafından genel olarak aranmakta olup önümüzde ki hafta alınacak olan 500 kişilik kadroya adayların başvuru yapması için bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. İlanın yayımlanması ile tekrar bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim