Ülkemizde hizmet vermekte olan PTT ( Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirkeri ) toplamda 5 bin kişilik boş pozisyon ile farklı kadrolar ve niteliklerde memur personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre adaylardan belirtilen şartlar ve kadro dağımı açıkladı. Bu haberimizde sizlere PTT 5 bin personel alımı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

ALIM KADROLARI VE KADRO DAĞIMI NEDİR?

PTT bünyesine toplamda 5 bin kişilik kadro ile farklı alanlarda alım yapacağını belirtti. Buna göre 5 bin kişilik kadro ile, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, PTT Uzman Yardımcısı ( Hukuk, Mütercim Tercümanlık, Endüstri Mühendisliği, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ( Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, Firma Elemanı) Postacı, Postacı ( Firma Elemanı ) pozisonlarında toplamda 5 bin kişi alınacak. 

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR?

PTT yukarıdaki alımını yapacak olduğu pozisyonlar için adaylardan bazı özel nitelikler aramaktadır. Bunun dışında Genel Niteliklere ulaşmak için PTT 5 Bin Personel Alım İlanı Yayımlandı Haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz. Özel şartlara ise haberimizin devamında ulaşınız.

Avukatlık Pozisyonu: Hukuk fakültesi mezunu olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, YDS'den İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak.

Mimar Pozisyonu: Mimar pozisyon için adaylardan, Fakültelerin Mimarlık, İç Mimar, İç Mimarlık, İç Mimari ve Çevre Tasarım bölümlerinden mezun olmuş olmak ve YDS den İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden 70 puan almış olmak.

Mühendis Posizyonu: Mühendislik pozisyonu için ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak ve YDS den İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden en az 70 puan almış olmak,

PTT Uzman Yardımcısı Pozisyonu: PTT Uzman yardımcılığı pozisyonlarında, Hukuk, Mütercim-Tercümanlık, Endüstri Mühendisi pozisyonlarında alım yapacak. Buna göre adayların uzman Yarcımcısı pozisyonu belirtlen Ek-2 de bulnan kadrolara göre ilgii bölümden mezun olmuş ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden 70 puan almış olmak ve ayrca Mütercim-Tercümanlık ve Endüstri Mühendisi bölümleri için İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Çince (Mandarin), Rusça veya İspanyolca bölümlerinin en az birinden 70 puan almış olmak.

Tekniker Pozisyonu: Bu pozisyon için adayların Ek-2 de listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi Pozisyonu: Bu pozisyonda, Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik ve Firma Elemanı alanlarında alım yapılacak. Bu yönde adayların En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, (Ek-2) listede belirtilen bölümlerinden mezun olmaları gereklidir. Ayrrıca Sigortacılık pozisyonu için ekstra SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Belgesine Sahip Olmak ve Firma Elemanı için PTT de halen çalışıyor olmaları gereklidir.

Postacı Pozisyonu: Postacı pozisyonu için Postacı ve Firma Elemanı alanlarında alım yapılacak Aranan şartlar arasında farklı olarak Firma Elemanı pozsyonu için PTT de jala çalışıyor olmak niteliği aranacak. Bunun dışında her iki alan içinde, İki yıllık eğitim veren Ek-2 de belirtilen alanlardan mezun olmuş olmak, Son başvuru tarihi itibari ile B Sınıfı sürücü belgesi ile A2 Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak, Sürücü belgesinin Monoküler teşhis ile almamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkekler İçin En az 168 cm boyunda olmak ve Bayanlarda en az 160cm boyunda olmak şartları aranacaktır.

EK 1 EK 2 VE EK 3:

İlanda belirtilen Ek 1, Ek 2 ve Ek 3 belgelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ek 1 'de Pozisyonların Birimlere Göre Dağılımı Göreceksiniz. Ek 2 de Yükseköğretim kurumlarının Alım yapacağı bölümleri ve Ek 3 te Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Mesleki alan konu başlıklarına ulaşarak detaylı bilgi alacaksınız.

PTT 5 Bin personel Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Ek-1 İçin Buraya Tıklayınız.

Ek-2 İçin Buraya Tıklayınız.

Ek-3 İçin Buraya Tıklayınız.

PTT İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İnidirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim