Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. Kpss olmadan personel alımı yapacak.

2019 yılında açıklanması beklenen 5 bin kişilik alım ilanı ne zaman açıklanacağı merak edilmekte. Mart ayına gelinmesine rağmen henüz resmi bir açıklama gelmemesi adayların ilanların ne zaman açıklanacağı soruları daha da merak edilir oldu. PTT'nin İdari Kurul toplantısında sendika temsilcileri ve PTT yönetim kurulu üyelerinin gerek personel alımları konularında ve özlük haklarının iyileştirilmesi konularında pek çok konudaki sorulara cevap verildi. Bu sorulardan bir tanesi de 2018/1 alımlarında sınav zorluğu nedeniyle bazı kadroların kontenjanlarında kontenjanların dolmamsı nedeniyle alım yapılıp yapılmayacağı oldu.

HANGİ KADROLARDA ALIMLAR YAPILACAK?

PTT idari sözleşmeli olarak boş kalan kadroların doldurulması için personel alım ilanına çıkacağı müjdesi verildi. Diğer bir ilan ise 5 bin kişilik alım olacak. Bu alımda hangi kadrolara alım yapılacak.

Gişe görevlisi, dağıtıcı, uzman yardımcısı, avukat, tekniker, mühendis, mimar, postacı kadrolarında alımlar gerçekleşecek. Uzman yardımcısı kadrosunda Hukuk, Sigortacılık, Bankacılık, Endüstri Mühendisi, Mütercim, Firma elemanı kadroları için istihdamlar gerçekleşecek.

BAŞVURU ŞARTLARI;

KPSS şartı olmadan yapılacak alımlarda adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları üst yaş sınırında ise 35 yalından büyük olmamaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, görevini sürdürmeye engel bir sağlık sorununun olmaması istenilmektedir. PTT’nin mevcut kadrolarında 40 bin çalışan bulunuyor. 2019 yılı itibari ile 55 bin kişilik daha personel ihtiyacı bulunuyor. Emekli olacak personeller ile birlikte bu sayıda daha da fazla olabilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim