PTT 09 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı resmi internet sitesinden ve devlet personel başkanlığı tarafından bir alım duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre PTT İstanbul ilindeki farklı ünitelere toplamda 367 sözleşmeli gişe ve büro görevlisi alımı gerçekleştirecek. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacaktır. Özel şartları ve genel şartları taşıyan ve KPSS den enaz 70 puan almış Lisans mezunlarının başvuruları kabul edildikten sonra adaylara PTT tarafından sınav uygulanacaktır. Sınava katılmayan adayların başvuruları ise geçersiz sayılacaktır. 

Hangi Şartlarda ve Nereye Alım Olacak?

Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonuna başvuru yapacak adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme SInavından Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üstü puan almış olmak, Yurtdışı ve Yurtiçinde görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu söz konusu olmaması, en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının veya denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış okulların bölümlerinden Mezun olmuş olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli aylığı almıyor olmak, daha önce çalıştığınız kurumdan disiplin cezası almamış olmak, herhangi bir başka kuruluşlara karşı mecburi hizmeti bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından büyük olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve hiç bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir.  PTT İstanbul Avrupa Yakası Başmüdürlüğü Emrine 200 kişi ve İstanbul Anadolu Yakası Başmüdürlüğü Emrine 167 kişi olmak üzere toplamda 367 gişe ve büro görevlisi alımı yapacak. 
TEŞKİLAT İLİ ÜNİTE UNVANI POZİSYONU SAYI
TAŞRA İSTANBUL İSTANBUL AVRUPA YAKASI BAŞMÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE GİŞE VE BÜRO GÖREVLİSİ İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ 200
TAŞRA İSTANBUL İSTANBUL ANADOLU YAKASI BAŞMÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE GİŞE VE BÜRO GÖREVLİSİ İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ 167


Başvuru yapacak olan gişe ve büro görevlisi adayları 13 Şubat 2017 tarihi ile 18 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştiemeleri gerekmektedir. Başvurular, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim