Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Binlerce aday için uzun zamandır beklenen ilan yayımlandı! PTT ( Posta ve Tegraf Teşkilatı ) bünyesinde bulunan personel eksikliği için istihdama çıktı. Belirtilen kadro ve pozisyonlarda sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Alımlar farklı bölgelerde gerçekleşecek olup, adaylar için belrtilen nitelikleri sizler için hazırladık ve haberimizin devamında sizlere sunuyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

PTT Merkez ve taşra teşkilatındaki eksikliğe göre 2018/1 kapsamında bünyesine personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre ve yayımlanan Ek-1 kadro dağımı tablosuna göre PTT bünyesine toplamda 2 bin 625 kişilik kadro ile Gişe ve Büro Görevlisi alacak.  Ayrıca söz konusu olan ilan için KPSS şartı aranmayacak. Başvuru şartları taşınması durumunda adayların başvuruları kabul edilecek ve bu doğrultuda adaylara Sınav yapılacaktır. İlgili ilan için adaylar 60 TL olan sınav ücretini yatırmaları gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT alımını yapmayı planladığı Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonu için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aramaktadır. Buna göre adaylardan genel olarak, Türk vatandaşı olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü ve yüz kızartıcı cezalar almamış olmak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak veya asklerlik hizmetini yapmış olmak, Görevini yapmasına herhangi bir sağlık problemi olmamak ve bunu sağlık kurumu ile belgelemek,

Güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluştan herhangi bir ceza ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları ve yapılacak Sınavdan başarılı olmak şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

PTT Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarında farklı alanlarda alım yapacak olup bu alanlar için belirtilen bazı ortak ve farklı nitelikler bulunuyor. Söz konusu bu pozisyon ile Gişe ve Büro Görevlisi Sigortacılık, Bankacılık, Lojistik ve Firma Elemanı alanlarında alım yapılacak. Buna göre Sigortacılık alanı için SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Belgesine sahip olmak ve Firma Elemanı pozisyonu için 30 Mart 2018 tarihinden önce PTT işgücü hizmet alımı sureti ile firma elemanı olarak göreve başlamış ve halen çalışıyor olmaları gereklidir. Tüm alım pozisyonları için ise oratak olarak aşağıda vereceğimiz tabloya göre en az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ek-2 Tablosuna göre Gişe ve Büro Görevlisi Yükseköğretim Kurumlarının alım yapılacapı bölümler:

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

İlgili PTT ilanı 04 Mayıs 2018 tarihinde duyurulmuş olup, adaylar başvurularına 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek. Başvurular en geç 18 Mayıs 2018 tarihi saat 23:59'a kadar devam edecek olup ilgili ilan için başvurular elektronik ortamda yapılacak. Başvurular www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak ve adaylar sadece belirtilen pozisyonlar için yapılacak sınavlardan sadece birisine başvuru yapabileceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve diğer Ek-1 ve Ek-3 e ulaşmak için PTT 5 Bin Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar Nedir?( Ek-1 Ek-2 ve Ek-3 ) haberimizi inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim