İşsizlik oranının her ay artması ile birlikte iş arayan kişilerin umudu kamuda açılacak olan iş ilanlarına yönelmektedir. PTT tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılı içinde kuruma çeşitli pozisyonlarda görevlendirilmek üzere 55 bin kişinin alınması planlanmaktadır. PTT iş ilanı başvuruları ne zaman yapılacak konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bu nedenle de bu kuruma girmek isteyenler her gün iş ilanlarını dikkatle incelemekte ve açılacak ilanı kaçırmadan başvuru yapmak istemektedirler.

PTT’nin henüz personel alımı yapmak için ilan açmadığı görülmekle birlikte bu ilanın kurumun PTT Bank, PTT Kargo şubelerinde ve merkezde görevlendirme yapmak üzere personel alacağı bilinmektedir. Tüm Türkiye’de şube sayısını arttırmayı planlamakta olan PTT bunun için ülkenin her şehrinden başvuru kabul edecektir.

PTT İş İlanı Başvuru Şartları

  • Türk vatandaşı olmak

  • İlan tarihinde 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak

  • Kamu haklarından yasaklı olmamak

  • Yüz kızartıcı suç işlememiş olmak ve hiç bir suçtan 6 aydan fazla ceza almamış olmak

  • Askerlik görevini yapmış ya da erteletmiş olmak

  • Başvuru yapacağı pozisyon için yeterli eğitim almış olmak

Bu şartları taşıyan kişilerin başvuruları kabul edilecek ve işe kabul edilecek adaylar öncelikle yazılı sınava tabii tutulacaktır. Yazılı sınavda başarılı olan kişiler için de sözlü sınav uygulanacaktır. Sözlü sınavlarda başarılı olan kişilerin sözleşmesi yapılarak PTT çalışanı olmaları sağlanacaktır.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT 2019 yılı için ilanın Mayıs ayı içerisinde yayımlanması bekleniyor. Henüz ilan yayımlanmadı. Ancak PTT Personel Alımı başvuruları anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygumalasını indirebilirsiniz.