PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, 2018 yılında yaptığı açıklamalarda ihtiyaç bulunan kadrolar için 2023 yılına kadar 55 bin kişinin daha alınacağını aktarmıştı.Bu kapsamda 2019 yılında da farklı kadrolar için ilan açıklanması bekleniyor. PTT İştiraklari ile her geçen gün büyümeye devam ediyor. İşirak kuruluşlara da bilişim kadrolarında ve idari kadrolarda çok sayıda personel istihdamları yapılıyor.

Adaylar 2018/1 alımlarında istihdam edilen 5 bin kişilik alıma yoğun ilgi gösterdi. Kazanamayan ve başvuru yapamayan adaylar ise yeni alımların ne zaman yapılacağını merakla sormakta. PTT İdare Kurulunda alınan karar ile önceki yıl gerçekleştirilen 5 bin personel alımında boş kalan kadrolar için yeni alımlar yapılacak. Yetersiz olan kadrolardaki istihdamlar için ise 5 bin kişilik alım ilanı daha yapılması bekleniyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI,

Adayların başvurularda T.C. vatandaşı olmak, yaş şartında 35 yaşından gün almamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması askerlik ile ilişği bulunmaması, gerekli olan eğitim şartlarına sahip olması gerekli olacak. Özel şartlarda başvuru yapılacak olan kadroların şartlarını taşımları istenilecek. Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adaylar 1 yıl içersisinde göreve başlayacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Gişe ve Büro personeli, postacı kadrolarında mülakat olmadan alım yapılacak. Diğer kadrolarda ise uzman yardımcısı, mühendis, avukat, tekniker, mimar kadrolarında alımlar yapılacak.

2018/1 alımlar 4 Mayıs tarihinde açıklandı. Üzerinden yaklaşık 11 ay geçen alımlar için geri sayım başladı. Nisan ve Mayıs ayı bu alımların gerçekleşmesi için beklentiler arttı. İşin olsa ekibi olarak resmi açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim