2019 yılının büyük kamu alımlarından biri olan ve birçok kişinin merakla beklediği alımları gerçekleştirecek olan PTT 5 bin personel alımilanının çok kısa bir süre sonra yayınlanması bekleniyor. Adaylar ilanın açıklanmasını beklerken aynı zamanda alıma dair lise mezunlarının ilana başvuru yapabilmeleri konusu gündeme geldi.

Haziran ayına yaklaştığımız günlerde yaz dönemi içerisinde açıklanacak olan ilana yönelik başvurularının alınması beklenen PTT 5 bin personel alım ilanında KPSS puan şartı talep etmeyeceğini açıkladı. PTT'nin bu alımda adayları kendi uyguladığı sınav esasına göre belirleyeceği biliniyor.

Türkiye’nin hemen hemen her il ve ilçede bir birim ve şubeleri bulunan PTT tarafından yapılacak olan alımlarda Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, Postacı gibi farklı kadrolara alımlar gerçekleşecek. Özellikle Uzman Yardımcısı ve Gişe Personeli kadroları çeşitli branşlara yönelik yapılması bekleniyor.

İlgili postacı Kadrosu için adayların iki yıllık eğitim veren yüksekokulların, be açıklanacak olan ilgili bölümlerinden mezun olma şartını sağlaması gerekirken şartta herhangi bir bölüm şartı aranmıyor. Bu durumda ilana herhangi bir önlisans bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmekte.

Gişe ve büro görevlisi kadrosu için ise PTTGişePersoneli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylarınise ilgili lisans bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Yani alımlarda en az iki yıllık veren üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olmaları gerekmekte olup lise mezunu adaylar ilgili kadrolara başvuru yapamayacak.

Editör: TE Bilisim