Posta, Telefon ve Telgraf A.Ş. PTT KPSS olmadan personel alım ilanı açıklaması bekleniyor.

PTT Eski Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamalarda dünyanın en büyük on posta işletim operatörü haline gelinme için çalışmaların devam edeceğini personel sayısının arttırılacağını ifade etmişti. Ayrıca 100. yılda personel alımı sayısının 55 bin daha arttıracağı ifade edilmesinin ardından tüm gözler yeni ilanların açıklanacağı tarihe çevrildi.

NE KADAR ALIM YAPILACAK?

PTT'de şuanda 40 bin çalışan bulunuyor. 2018 yılında personel ihtiyacı bulunan kadro sayısı 60 bin olarak açıklandı. Bilindiği gibi önceki yıl 5 bin kişi alım yapıldı ve bu sayı ile birlikte sayı 55 bin oldu. Ayrıca emekli olacak personel sayısı ise 2023 yılına kadar 5 bin kişi olması bekleniyor.

Ayrıca PTT İdari Kurulunda yapılan görüşmelerde kamu işveren temsilcileri ile sendika temsilcilerinin imzaladığı soru cevap bölümünde bir çok konuda önemli kararlar belirtildi. Personel istihdamında 2019 yılına ilanların ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir tarih verilmese de 2018 yılında bazı kadrolarda eksik kadrolar oluşmuştu. Bu kadrolar için yeni ilan açıklanacağı müjdelendi.

HANGİ KADROLARDA ALIMLAR YAPILACAK?

İdari Kurulunda mevcut kadrolarında görev yapan personellere yönelik olarak dağıtım kıyafetlerinin değiştirilmesi yönünde sendika temsilcileri gelen şikayetleri aktardı. Şubelerin kapanma saatlerine yönelik değişiklik yapılması talebi iletildi ve toplu sözleşmede yemek yardımından yararlanamayan personellin yemek kartı verilmesi istenildi.

PTT 2019 yılında 5 bin memur alımı için hangi kadrolarda alımlar bekleniyor? Gişe memuru, dağıtıcı, uzman yardımcısı, bilişim kadrolarında ve yardımcı personel kadrolarında alımların yapılması bekleniyor.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim