PTT bir çok işsiz kişisinin yüzünü güldürdü. Dün yapmış olduğu duyurusunda çok sayıda personel alımı yapacağını belirtmişti. Gün itibari ile başvuru sayfası açılmış olup adaylar başvurularını yapmaya başladılar. PTT bünyesindeki personel eksikliği için toplamda bin 750 personel alımı yapacak. 1750 kişilik personel farklı iki kadroya başvuruda bulunacak olup, kadroların bin 113 kişisi Gişe ve Büro Görevlisi adaylarına diğer geriye kalan 637 kişilik kadro ise Dağıtıcı pozisyonuna verildi. Adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Başvurular gün itibari ile başlamış olup en geç 23 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını bu tarihe kadar www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak olup adaylar en fazla 25 (yirmibeş) tercih yapabilecektir. 

ARANAN GENEL NİTELİKLER:

PTT alım yaptığı kadrolar için genel olarak diğer kurumlarında arağı nitelikleri arıyor. Adaylar başvuru yapabilmesi için, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak, herhangi bir diğer kurumda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak ve hizmet borcu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve sözlü sınavda başarılı olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir. 

1.113 GİŞE VE BÜRO GÖREVLİSİ ALINIYOR!

PTT yaptığı duyurusunda toplamda 1750 kişilik boş kadrosunun 1113 kişisinin Gişe ve Büro Görevlisi olduğunu belirtti. Ancak adaylar başvuru yapabilmesi için yukarıdaki niteliklerle birlikte onlara ek olarak, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların ilgili bölümlerinden mezun olmak, Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu şartlara göre başvurular kabul görülecektir. 

637 DAĞITICI ALINIYOR!

Dağıtıcı pozisyonuna başvuru yapmak isteyen adaylar, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olmayancak kadar sağlıklı, erkeklerde 168cm den kısa ve bayanlarda 160 cm den kısa boylu olmamak, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların ilgili bölümlerinden mezun olmak, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle sahip olmak.) şartları aranıyor.

 İlanın Tam Metni İçin aşağıda ki linki takip ediniz.

https://goo.gl/wDzbUE
YÖK EK-2 EK-3 BÖLÜMLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ