PTT personel alımı gerçekleştiriyor. PTT bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 1750 kişilik boş kadro ile alım gerçekleştiriyor. Bu 1750 kişilik kadronun 1113 kadrosu sadece Gişe ve Büro görevlilerine verildi. Bu duruma Gişe ve Büro Görevlisi olmak isteyen adaylar çok sevindiler. Ancak adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için PTT nin aradığı bütün şartlara uygun olmaları şarttır. PTT adaylardan genel şartlar ve kadrosuna göre özel şartlar arıyor. Adayların en çok takıldığı şartlardan biriside eğitim şartı ve KPSS şartıdır. PTT adaylardan Lisans mezunu olmak şartı ile Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartı arıyor. 

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

PTT alımını yapacağı Gişe ve Büro Görevlisi adaylarından genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,  Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, herhangi bir başka kurumda hizmet zorunluluğu olmaması, pozisyonuna göre öğrenim şartlarını taşıması, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak, Askerlik gereğince askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, daha önce görev yaptığı kurumdan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır. 

Bunlara ek olarak adaylardan özel olarak kadrosuna göre, 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yurtiçi ve Yurtdışında devamlı görev yapasına engel olacak herhangi bir beden veya akıl hastalığı olmaması, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından veya YÖK onaylı olmak şartı ile yurtdışındaki okullardan EK 2 listesindeki bölümlerden mezun olmak şartları aranmaktadır. 

Bu şartların tamamına uygun olan adayların başvuruları kabul edilerek sözlü sınava tabii tutulacaktır. Ayrıca EK 2 listesi için Buraya Tıklayabilir ve listeye ulaşabilirsiniz. 

Gişe ve Büro Görevlisi Maaşları Ne Kadar? Görevleri ve Mesai Saatleri Nedir? 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde gişe görevlisi ve büro görevlisi olarak istiham eden personellerin ortalama maaşları 3 bin lira civarındadır. Bu maaşlar hizmet süresine ve çalışılan yere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde çalışan gişe ve büro görevlilerinin çalıştıkları yerlere göre mesai saatleri değişebilmektedir. Sabahları 08.00 - 08.30 arasında mesai başlamakta olan gişe ve büro görevlileri bazı şubelerde 16.30'a kadar bazı şubelerde ise 17.30 - 18.00 - 18.30'a kadar çalışmaktadır. Çalışma süresi şubeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Büro ve gişe görevlisi görevleri ise çalıştıkları şubeye gelen vatandaşların yatırım, gönderim vb. gibi işlemlerini halletmektir.

BAŞVURULAR

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 23 Nisan 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. dayların bu tarihler içerisinde aşağıda ki linkten başvuru yapması gerekmektedir.

ik.ptt.gov.tr
https://goo.gl/wDzbUE
Editör: TE Bilisim