PTT bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda büro görevlisi, gişe görevlisi ve dağıtıcı pozisyonları için toplam 500 kişilik alım yapmıştı. 2 bin kişilik alım daha yapması beklenirken sonunda merak ile beklenen ilan Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinden duyuruldu.

Yayımlanan ilan da Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bin 113 büro ve gişe görevlisi ile 637 dağıtıcı personel alımı yapacağı kamuoyuna duyuruldu.

DAĞITICI POZİSYONU ARANAN ŞARTLAR

2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 18 yaş ile 35 yaş arasında olmak, her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olmayancak kadar sağlıklı, erkeklerde 168cm den kısa ve bayanlarda 160 cm den kısa boylu olmamak, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların ilgili bölümlerinden mezun olmak, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle sahip olmak.) şartları
aranıyor.

GİŞE VE BÜRO GÖREVLİSİ ARANAN ŞARTLAR

YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların ilgili bölümlerinden mezun olmak, 18 yaş ile 35 arasında olmak, Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu şartlara göre başvurular kabul görülecektir. 

BAŞVURULAR

Adayların Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ilanına müracaat edebilmesi için bu şartlara sahip olması gerekmektedir. Başvurular 18 Nisan 2017 tarihinde başlıyor ve 23 Nisan 2017 tarihinde sona eriyor.

https://goo.gl/wDzbUE
MÜRACAAT ETMEK VE DETAYLARI İLANI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
Editör: TE Bilisim