Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmakta olup alım ilanları adaylar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Özellikle pek çok alımda PTT; lise, önlisans ve lisans mezunu aday alımı yaptığı için tüm mezunlar başvuru yapabilmektedir. Yıl içerisinde binlerce alım yapmakta olan PTT'nin uzun süredir personel alımı yapması bekleniyor ancak resmi internet sitesinde yer alan bildiriler incelendiğinde her hangi bir alım ilanı görülmüyor. Peki PTT personel alımı yapacak mı? Alım yapılacaksa ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

PTT Personel Alacak Mı?

PTT bilindiği gibi en son Mayıs 2016 tarihinde binlerce sözleşmeli personel alımı yapmıştı ve bu alımlarında sonuçları geç belli olduğu için adaylar sıklıkla eleştirilerde bulunmuştu. Yine milletvekilleri alım hakkında görüşmeler yaparken Cumhuriyet Halk Partisi vekili Erdin Bircan yaptığı açıklamasında PTT'nin personel alımı yapacak mı? Yapmayacak mı? Sorusu üzerine gözler PTT'ye çevrilmişti.

Bu sene düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına toplam 6 milyon aday girdi ve adaylar ayrılan kontenjalardan pekte memnun değil. PTT şu an için her hangi bir alım yapmıyor ancak 2017 yılı içerisinde özellikler KPSS'ye giren ve sonucu açıklanan adaylar arasından personel alımı yapması bekleniyor. Memur / personel alımı ilanı yayımlanması ile sizlere bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim