Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere 2018 yılı sonuna kadar 10 Bin polis alımı gelebilir.

İçişleri Bakanlığı EGM, çarşı ve mahalle bekçisi ile POMEM alımlarında başvuru süreçlerinin tamamlanmasının ardından yapılan Polis Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yoğun bir eğitim dönemi başlayacak. Polis Akademisi Başkanlığı 2018-2019 yılı özel harekât amirlik eğitimlerine 13 Kasım tarihinde başlayacak. PMYO yerleştirmelerinde ise 1. yedek adaylar belirlendi ve 15 kadın aday eğitime katılmaya hak kazandı. Yeni yedek listeleri açıklanabilir. çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarına yazılı sınav itirazlarına sonuçlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler adayların bilgisine sunuldu. Bununla birlikte adayların en çok merak ettiği konuların başında olan 2018 yılı sonuna kadar polis alımı yapılıp yapılmayacağını aktarmak istiyoruz.

2018 YILI BİTMEDEN POLİS ALIMI;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı değerlendirmelerde 209 yılında 35 Bin Polis Memuru alımı yapılacağını müjdeledi. Bakan Soylu, 2018 yılı içerisinde ise 10 Bin Polis Memuru alınacağını ifade etti. 

Bu alımlarda kadın PÖH alımı yapılıp yapılacağı ve hangi branşlarda polis alımı yapılmasını istendiğini yorum olarak yazabilirsiniz. İşin olsa ekibi olarak daha önce olduğu gibi yeni gelişmeler olduğunda an bean duyurmaya devam edeceğiz. 

ADAYLARIN TALEPLERİ;

Adaylar yeni alımlarda yaş şartının esnetilmesini, kadın adaylara daha çok kontenjan ayrılmasını, farklı eğitim düzeylerinde başvuru yapan adayların kontenjanların arttırılmasını talep etmektler. İşin olsa ekibi olarak duyuruyoruz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim