Polis Akademisi Başkanlığı yeni bir alıma hazırlanıyor. Bilindiği gibi adayların yoğun ilgi ile karşıladığı başvurulardan bir tanesi de polis komiser yardımcısı alımları. Adaylar yeni bir alımın ne zaman yapılacağını sormaktalar. PAEM alımlarına ilişkin son gelişmeler neler?

PAEM DUYURUSU

Lisans mezunu adaylar arasından yapılan alımlarla komiser yardımcısı unvanında yeni bir duyuru bekleniyor. Bayan ve erkek adayların komiser yardımcısı ilanları yoğun ilgi ile karşılanıyor. Adaylar fiziki yeterliliklerin yanında girdikleri mülakat sınavları ile kariyerine komiser olarak devam etmek istiyor. Bilindiği gibi son alımlarda 2 bin 500 komiser yardımcısı alımı yapılmıştı. Yeni alımlarda ne kadar kişinin alınacağı merakla beklenmektedir.

DIŞARIDAN KOMİSER ALIMI OLUR MU?

Komiser yardımcısı alımları polis memurları arasında yapılmakta. Yeni alımlarda da Lisans mezunu olan adayların yazılı,sözlü ve uygulama sınavları sonrası tespit edilerek ataması yapılması beklenmekte. Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğünün çok sayıda personel alımı bulunuyor. Personel eksikliğini gidermek için Maliye Bakanlığının izin verdiği ölçüde alım yapılabilecek. Dışarıdan komiser yardımcısı alımı yapılması konusunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, önceki yıl POMEM mezuniyet töreninde yapmış olduğu açıklamada amir eksikliğinin giderilmesi için sivildenöğrenci alımı yapılması suretiyle emniyet mensubu olmayan adaylardan alım yapılacağını belirtmişti.

KAÇ KİŞİ ALIM YAPILACAK?

2018 yılında yapılacak olan 4. dönem PAEM alımında 2500 civarında alım yapılması bekleniyor. PAEM duyurusunun henüz tarihi belli değil. Yeni gelişmeleri İşin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA