Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi alımı başvuruları başlıyor.

Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin bekçi alım ilanını açıkladı. Son dakika açıklamasına göre Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için pa.edu.tr adresinden bir duyuru yayımlandı. 2019/1 dönem çarşı ve mahalle bekçiliği için başvuru yapacak adayların sahip olması gereken şartları belli oldu. Buna göre adayların ikamet şartlarında en az 1 yıldır il sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar için pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet sistemi ile giriş yapmaları gerekmektedir. İlana başvurular ne zaman başlayacak?

BAŞVURU TARİHLERİ;

Polis Akademisi Başkanlığına yapılacak EGM Bekçi alımı başvurular 18 Mart 2019 tarihi ile 1 Nisan 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, eğitim şartları: eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekmektedir. Fiziki şartlarda en az 167 cm boyunda olmak gerekmekte ve beden kitle endeksinin 18 ile 27 aralığında olması gerekiyor. (18 ve 27 dahil) Yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmak (18/03/2019 tarihi itibari ile) yaş düzeltme yapılan adaylar için düzeltme öncesi dikkate alınacak. Kamu haklarından mahrum olmamak, silah taşımaya engel bir hukuki, engeli bulunmamak, sağlık şartlarında emniyet sağlık şartları yönetmeliğine uygun olmak. Türk toplum telakkilerinde kötü şöhreti ile tanınmamak, memuriyete engel bir durumun ve halin bulunmaması, Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile rüşvet, inancı kötüye kullanmak, zimmet, hırsızlık, sahtecilik, ihtilas, irtikap, dolandırıcılık, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamak gerekmektedir. Güvenlik araştırmasının ve arşiv kaydının olumlu olması gerekmektedir. Diğer başvuru şartları ise şu şekilde;

2019/1 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygumasını indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA