İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere polis özel harekat memuru istihdamlarında aranan başvuru şartları neler?

Adaylar PÖH alımı başvuru şartlarında KPSS aranacak mı? Başvuru genel şartlarının neler olduğunu merak etmekte. Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarda 2019 yılında toplamda 35 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Katılığı bir programda kadım polis alımları ve ihtiyaç bulunan kadrolar için ihtiyaç analizinin yapıldığını aktardı. Buna göre adaylar için başvuru genel şartlarını aktarıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların PÖH alımlarında başvuru için KPSS şartı aranacak ve emniyet teşkilatı şehit veya gazi eş çocuklarının kpss baraj puanının yüzde 80'ini almış olmak gerekli olacak. Diğer başvuru şartlarında ise T.C. vatandaşı olmak eğitim düzeyinde lise, önlisans ve lisans mezunu olmak, yaş şartında 28 yaşından gün almamış olmak, sağlık şartlarının görevini yapmaya engel bir durumunun bulunmaması Emniyet Sağlık şartı yönetmeliğine uygun olması, silah taşımaya engel bir durumunun olmaması, kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlar aranmaktadır.

YAŞ ŞARTI ESNETİLİR Mİ?

Adayların en çok merak ettiği başvuru şartlarından bir tanesi olan PÖH yaş şartının esnetilmesi talepleri bulunuyor. Adaylar sosyal medya üzerinden sitemize attıkları mesajlar ile polis alımlarında ve Pöh alımlarında yaş şartının esnetilmesini istemekteler. Alımlara ilişkin gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa ekibi olarak işin olsa mobil uygulamasını indirerek, sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilirisiniz.

Sosyal medya hesapları;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Mobil uygulamalarımız;

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim