Türkiye'nin önemli havayolları firmalarından bir tanesi olan Pegasus Havayolu firmasına kabin memuru ve pilot kadrolarında 1000 kişi istihdam edilecek.

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalardan bir tanesi olan Pegagsus 2019 yılı personel alım ilanlarına başlıyor. Kabin memuru ve pilot adayları Türk Hava Yolları firmasında açıklanan ilanlara yoğun ilgi göstermekte. Buna göre adaylar için ilanları aktarmaya devam etmekteyiz. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane yeni açıklamalarında filo sayısını hızla arttırdıklarını ve buna göre ihtiyaç bulunan kadrolarda ise alımlar yapılacağını belirtti.

Yeni alımlarda iki kategoride değerlendiklerini aktaran Nane, yetiştirilmek üzere alımlar için 18 aylık teorik eğitim verdiklerini 6 ayı ise uçuşla geçtiğini belirtti. Bu eğitimlerin sonucunda ise ikinci pilot olarak göreve başladıklarını aktardı. Pilotluk eğitimin meşakkatli bir süreç olduğunu ve eğitim masraflarını firma olarak karşıladıklarını daha sonra göreve başlayan pilotların maaşlarından bu ödemeler için kesinti olduğunu aktadır.

30 BİN TL MAAŞ ALACAKLAR;

Pilotların maaş haklarından bahseden Nane, pilot maaşlarını 30 Bin Tl kadar olduğunu belirtti. Kaptan pilot olmak için 5 yıl süre geçtiğini bu süre sonrasında ise maaş hakların ciddi oranda arttığını aktardı.

2019 YILINDA 1000 KİŞİ ALINACAK.

Pegasus 2019 yılı ilanlarına ne kadar istihdam yapılacağı da açıklandı. Buna göre bin kişilik alım yapılacak. Açıklamada; " bu yeni uçakların gelmesi ile ek bir istihdam oluşacak. Biz bu sene toplamda bin kişilik bir istihdam yaratmayı düşünüyoruz. Yani hem yatırıma hem de istihdama devam edeceğiz." denildi.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA