ÖYP 133 Personel Alacak

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) 133 Araştırma Görevlisi Alacak. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) dahilince alınacak olan 133 Araştırma Görevli Kadro ilanına ilişkin bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

 

133 Araştırma Görevli Kadro ilanına başvuru yapabilmek için kaç yaşını doldurmak lazım, KPSS puanı olarak en az kaç almak lazım? Sınavda alınan sonuç ne kadro geçerli olacak? İşte bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Başkanlığınca 25-26-27-28/10/2015 tarihinde yapılmış olan Hukuk alanındaki alan sınavına giriş yapmış olan adaylar, açıklanan 133 Araştırma Görevli Kadro ilanı için tercih yapabilecekler.

133 Araştırma Görevli Kadro ilanına başvuru yapacak adayların Resmi gazetede 31.07.2008 tarihli yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak olan Merkezi sınav İle birlikte Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te belirtilen şartları tamamlamış olması lazım.

Tercih yapacak olan adayların lisansa göre not ortalamasının yüzde 20'si Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanında ise yüzde 25'i ve Alan Sınav Puanının % 40'ı ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanının yüzde 15'i dikkate alınacaktır.

Editör: TE Bilisim