ÖSYM üzerinden yayımlanmış olan tercih kılavuzuna kimlerin tercih yapayacağı açıklandı. Tercih süreci başlamış olan KPSS 2020/6 ile bakanlık farklı alanlarda personel alacak. Ancak Bakanlığın yayımladı kılavuza göre bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının merkezi atamada tercihte bulunan adaylar bu kılavuza başvuruda bulunamayacaklar.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

KPSS 2020/6 tercihleri için tercihler 22 Nisan 2020 tarihi saat 10:00 ile başlamış olup en geç 29 Nisan 2020 tarihi saat 23:59 a kadar başvuru yapacaklardır. Tercih kılavuzuna başvurular sadece ÖSYM AİS üzerinden alınacak.

KİMLER TERCİH YAPAMAYACAK?

Yayımlanmış olan KPSS 2020/6 tercih kılavuzunda ÖSYM ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından adaylara önemli bilgilendirme yapıldı. Kılavuza göre bir önceki tercihler kılavuzlarına tercih yapanlar KPSS 2020/6 tercih kılavuzuna başvuru yapamayacaklar.

ADAYLARIN DİKKATİNE:

Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir. KPSS 2019/8 ve KPSS 2020/3 tercih kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1- İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, (*), 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

2- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

3- Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

KPSS 2020/6 TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLA!