Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere memur personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Kadrosuna atama yapılmak üzere sınav ile 3 Avukat alımı yapacağını belirtti. Adayların başvuru yapabilmeleri için 2016 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesinde alımını yapacağı kamu personeli adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Hukuk fakültesi mezunu olmak ve Başvuru tarihinin son günü itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak şartları aranacaktır.

Adayların başvuru şartlarını taşımaları durumunda, 31 Ağustos 2018 tarihinde Ankara'da sınava katılacaklardır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ÖSYM nin resmi internet sitesinde yayımlanacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayailirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 10 Ağustos 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular, ÖSYM nin resmi internet sitesinden alacakları başvuru formunu eksiksiz doldurarak Başkanlığın Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim