Devlet Personel Başkanlığı 10 Nisan 2018 tarihli yayımladığı ilana göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) bünyesinde bulunan boş kadrosu ile sözleşmeli olarak kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve Yabancı Dİl Sınavı şartı aranacak. Buna göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 1 kişilik boş kadrosu ile Veritabanı Yöneticisi alacak. Söz konusu olan ilana başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı alımını yapacağı pozisyon için adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, iyi derecede yazılı ve sözlü olarak İngilice bilmek, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Analitik düşünebilme yeteneğine sahip olmak, Yoğun iş ortamına uygun olmak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya eğitimini yurtdışında yapan adaylar için YÖk tarafından onaylı yükseköğretim kurumlarından mezuz olmuş olmak nitelikleri ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adyaların KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda kadro sayısının 10 katı kadar aday sınava tabii tutulacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adyalar, başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre başvurular 10 Nisan 2018 tarihi ile 24 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, ÖSYM sitesinde bulunan başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen belgeler ile birlikte ÖSYM Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.