Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasında Temmuz ayında bir duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bünyesindeki kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların Ağustos ayının ilk haftası ile başlamasının ardından artık başvurular sona ermektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yağacağı sınav ile personelleri belirleyecektir. Buna göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Taşra ve Merkez teşkiltına 7 kişilik boş kadro ile Avukat alımı yapıyor. Adaylar belirtilen şartları taşımaları durumunda başvurularını yaparak Yarışma Sınavına katılmaya hak kazanacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuruların 04 Ağustos 2017 tarihi itibari ile başlamasıı ile birlikte artık sona eriyor. Hala başvuru yapmamış olan adaylar, en geç 14 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular son başvuru günü saat 18:00 a kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığının www.ormansu.gov.tr sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların başvuru formunun çıktısını imzalayarak, posta yoluyla veya elden bu duyurunun “İletişim Bilgileri”nde belirtilen adrese teslim etmeleri veya Bakanlık Genel Evrakına ulaştırmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeden dolayı 14/08/2017 tarihi saat 18:00’e kadar ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak,En az dört yıllık eğitim veren hukuk fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak şartları aranmaktadır. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim