Ağustos ayının son günlerinde gelmiş olan duyuruya göre Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için ilan yayımlamıştı. Toplamda 4 bin 996 kişilik kadro için alım yapılacağı belirtilmişti Ancak geçtiğimiz günlerde 1146 farklı pozisyonlardaki sözleşmeli personel alımı başvuruları sona erdi ve başvuru sonuçları bekleniyor.

MEMUR ALIMI DEVAM EDİYOR!

Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksiklik için toplamda 3 bin 850 kişilik kadro için memur alımı yapılacak. Söz konusu 3 bin 850 kişilik pozisyon ile 27000 orman Mühendisi kadrosunda ve 1150 Orman Mühendisi pozisyonunda alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü memur perosonel alımı için adaylardan bazı genel ve özel şartlar talep ediliyor. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak

Şartları aranacak. Ayrıca bunun dışında 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı, 07 Ekim 2019 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından sağlık kurulu raporu almak şartları aranır.

POZİSYONUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Orman Muhafaza Memuru Şartları:

Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak.

Orman Mühendisi Alımı Özel Şartları:

Entomoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak ve Fitopatoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman fitopatolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR.

Tarım ve orman Bakanlığına alınacak 3 bin 850 orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alımı ilanı 31 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilmişti. Adaylar başvurularına 24 Eylül 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 07 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Adaylar başvurularını OGM resmi başvuru sistemi olan http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 07.10.2019 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

OGM Personel Alımına Başvuru Yapacak Diğer adaylar burada TIKLA SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim