Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere personel ve memur alımı yapacaklarını belirttiler. Buna göre ilanların duyuruları geçtiğimiz günlerde yapılmış olup başvuru sürecinin başlaması beklenmekteydi. Başvuru süreci başladı ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere başvuru hakkında detayları aktarıyoruz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü alımını yapacağı personel adaylarından bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık Açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, İlgili Sağlık Yönetmeliklerindeki şartlara göre Sağlık raporu alabilmek gibi şartlar aranır.

Özel Olarak ise, Orman Genel Müdürlüğü Ön Lisans Programlarının Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmuş olmaları ve 2018 KPSS den KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Emniyet Genel Müdürlüğü için ise, Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Turizm/Otelcilik ve Turizm Dalının birinden mezun olmak ve 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

ALIM KADROLARI:

Yukarıdaki bütün nitelikleri taşıyan adaylardan, Emniyet genel Müdürlüğü farklı 13 şehirde 18 Kadrolu Personel pozisyonunda aşçı alınacak. Orman genel Müdürlüğü ise farklı şehirlerde 20 kişilik kadro ile Orman Muhafaza memuru alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

OGM ve EGM için başvurular 28 Ocak 2018 ( Bugün ) itibari ile başladı. Adaylar öncelikle belirtilen şartları taşımak zorundadırlar. Buna göre Orman Genel Müdürlüğü için en geç 08 Şubat 2019 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak alınacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ise en geç 01 Şubat 2019 tarihine kadar alım yapılacak İl Emniyet Müdürlüklerine istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılması gereklidir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü İlanı

Orman Genel Müdürlüğü İlanı

Memur Alımı ve Personel Alımı ilanlarından her daim haberdar olmak için ve OGM ile EGM ilanlarının sonuçları açıklandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Haberleri ve İlanları Sosyal Medya üzerinden takip ederek ana sayfanızda her zaman güncel ilanlara ulaşmak için bizler Sosyal Medya üzerinden takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim