Ülkemizde kadro konusunda en fazla açığı olduğu bilinen ve en fazla kadro açılması beklenen Kamu Kuruluşu olan Orman Genel Müdürlüğü, yaptığı duyuruyla birlikte 72 yeni personel alacağını açıkladı. Yıl içerisinde aralıklarla düşük miktarda alım gerçekleştirdiği bilinen OGM, 50 Orman Mühendisi ve 22 Orman Muhafaza Memuru olmak üzere, 72 alım yapılacağı bildirildi.

KPSS şartı aranacak olan OGM alımlarına, 2016 KPSS P3 türünden en az 70 puan alan Ön Lisans mezunları başvuru yapabilecek. 2018 yılında yapılacak olan KPSS sınavı şartı aranmaksızın, geçtiğimiz dönem yapılmış olan KPSS üzerinden alınan puanın baz alınması sayesinde, KPSS beklemeden başvurularınızı Orman Mühendislerinin 5 Eylül ile 14 Eylül arasında, Orman Muhafaza Memurlarının ise; 17 Eylül ve 27 Eylül tarihleri arasında yapması gerekmektedir.

Bunun dışında Orman Muhafaza Memuru için Önlisans seviyesinde, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak ve Orman Mühendisi pozisyonu için Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak şartları aranır.

Detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmk için Buraya Tıklayınız.