Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan ve ülkemizde hizmet vermekte olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için 7 farklı kadro ile personel alımı yapacağını Ağustos ayının son haftasında yayımlanmıştı.Adaylar başvurularını 13 Eylül 2019 tarihi itibari ile 23 Eylül 2019 tarihleri arasında alınmıştı. Adayların 10 günlük bekleyişi sona eriyor. Sonuçların açıklanması için tarih veren OGM detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA BAŞVURU ALINDI!

OGM 1146 kişilik kadro için alım yapacağını belirtmişti. Başvurular 7 farklı pozisyon için alındı ve adaylar Mühendis, Avukat  ( Tam Zamanlı ), Biyolog, Laborant, Tekniker, Büro Personeli ve Şoför pozisyonları için başvuru alındı.

DEĞERLENDİRMELER YAPILIYOR!

Başvuruları toplayan OGM adayarın Kamu Personeli Seçme sınavından almış oldukları puanları değerlndiererek eğitim seviyesine göre gruplara ayırıyor. Bu yönde lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puanları ele alarak en yüksek puan dan en düşük puana kadar esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Orman Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama da 1146 personel alımı için sonuçların 03 Ekim 2019 tarihine kadar açıklanacağını belirtmişti. Ancak sonuçlar hakkında herhangi bir duyuru yapıldı ve büyük ihtimalle bakanlık 03 Ekim 2019 tarihinde sonuçları açıklayacak. 

SONUÇ SORGULAMA EKRANI:

Adaylar yerleştirme sonuçlarını 03.10.2019 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile öğrenebilecektir. Ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır.

SONUÇ BEKLEYEN DİĞER ADAYLAR BURADA

Ayrıca sonuçlar açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilir ve sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz.