Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 1150 orman mühendisi alımı yapacağını belirtmişti. Adaylar başvurularını 24 Eylül 2019 tarihi ile 07 Ekim 2019 tarihleri arasında yaptılar. Bu kapsamda başvuru sonuçları ve sınava katılacaklar ile sınav yerleri bilgisi 11 Ekim 2019 tarihinde geldi. İşte OGM'den gelmiş olan sonuç duyurusu.

Orman Genel Müdürlüğü’nün 2019 Yılı Sözleşmeli Personel (Orman Mühendisi) Alımı İçin Sözlü ve Uygulamalı Sınava Katılacak Adaylar, Sınav Yerleri ve Sınav Tarihleri İlanıdır.

Genel Müdürlüğümüz taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Sınav Şartı” başlıklı Ek-2’nci maddesine 10/01/2019 tarihli ve 579 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile eklenen hüküm çerçevesinde sözleşmeli personel pozisyonunda 1150 (bin yüz elli) adet mühendis (orman mühendisi) alımına ilişkin başvurular 24.09.2019-07.10.2019 tarihleri arasında tamamlanmıştır. 

1150 adet Mühendis pozisyonu için KPSSP3 puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılan sıralama sonucu, istihdamı planlanan pozisyon sayısının 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların da son adayla birlikte sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan 3044 adayın isim listeleri, sınav tarihleri ve sınav saatlerine ait bilgiler ekte yer almaktadır.(EK-1) 

Adayların sınava gelirken yanlarında; TC kimlik numaralı, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgelerini (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport), erkek adaylar için askerlik durum belgelerini hazır bulundurmaları gerekmektedir. Ayrıca laboratuvarları tercih etmiş olan adayların başvuru esnasında orman entomolojisi ve orman fitopatolojisi dallarında yüksek lisansı bitirdiğine dair geçerli belgelerini ibraz etmekle yükümlüdürler. 

Sözlü ve uygulamalı sınava katılmaya hak kazanan adayların; Ek-1 listesinde belirtilen isimlerinin hizasında bulunan tarih ve saatte sınava katılmak üzere Ankara ilinde yer alan; 

Ankara Orman Fidanlık Müdürlüğü 

Behiçbey Orman Fidanlığı 

Bahçekapı Mahallesi Fen İşleri Caddesi 

Güvercinlik Mevkii No:12 Behiçbey Tren İstasyonu Karşısı 

Etimesgut/ANKARA 

Adresinde hazır bulunmaları gerekmektedir. 

Sınava katılacak olan adaylar kendi imkânları doğrultusunda sınav merkezine gidebilecekleri gibi, kendi imkânları ile gidemeyecek olan adayların adlarının hizasında bulunan sınav tarihinde, Orman Genel Müdürlüğü’nün Beştepe Mahallesi Söğütözü Caddesi No:8/1 06560 Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunan Orman Genel Müdürlüğü misafir otoparkında hazır bulunmaları halinde sınavın yapılacağı yere kurum servisleriyle de gidebileceklerdir. Servisler OGM toplanma alanından(Misafir Otoparkı) sınav merkezine her gün sabah saat 08:00’de ve öğlen 13:00’da hareket edecek olup, bu saatler dışında servis hizmeti verilmeyecektir. 

Ankara Orman Fidanlık Müdürlüğü Tel No: 0 312 211 13 59 

Kurumumuz tarafından kaynaklanan ve öngörülemeyen herhangi bir sebepten dolayı belirtilen tarih ve saatte sınava alınamayan adaylar yine belirtilen tarih ve saatten itibaren 24 saat içinde tekrar sınava alınabileceklerdir. 

Tüm adaylara sınavlarında başarılar dileriz. 

İlan olunur.

EK_1_ORMAN_MÜHENDİSİ_MÜLAKAT_LİSTESİ.pdf