OBM Almanya İşçi Alımı Başvuruları Başladı İddialarına Açıklama!

Bugün itibariyle bazı haber siteleri tarafından yayımlanan ilanda, geçtiğimiz aylarda gündeme taşınan OBM Türkiye isimli bir şirket tarafından Almanya' da çalıştırılmak üzere 3 bin eurodan başlayan maaşlarla, çeşitli pozisyonlara ve meslek gruplarına yönelik personel ve işçi alımları yapılacağı duyurulmuştu. Bu alımlara çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi ve yoğun bir şekilde başvuru alınacağı belli olan ilanın kamuoyuna başvuru duyurusunun yapılması beklendi. Başvuru formu, şirketin websitesi üzerinden açıldı ve çok kısa sürede 400 binin üzerinde başvuru aldığı aktarıldı.

Başvurular durduruldu

Bu yoğun başvuru süreciyle birlikte almanya işçi alımı süreci durduruldu ve başvuruların daha sonra alınacağı aktarıldı. Yapılan uyarılarda şirket tarafından kimseden para talep edilmediği ve başkalarına paralarını kaptırmamalarını, çeşitli dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını belirten açıklamalar sağlandı. Bu açıklamaların ardından da şirket yeni bir açıklamayla başvuruların Ocak ayının ilk veya ikinci haftasından sonra alacağını ifade etmişti.

Ocak ayının 2. veya 3.haftası denilmişti

Almanya' ya yapılacak 3 bin euro maaşla işçi alımı konusunda alımların Ocak ayının ilk veya ikinci haftasında olacağı ifade edilmişti. Yapılan açıklamalarda takvim olarak içinde bulunduğumuz günler işaret edilmişti. Bu açıklamaların ardından, şirket sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, alınacak mesleklere göre adaylara bazı uyarılar gerçekleştirdi. Başvurular için gerekli olacak belgeler ve diğer detaylar, bu paylaşımlardan kamuoyuna aktarıldı.

OBM Almanya işçi alımı için gerekli belgeler nelerdir?

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, OBM almanya işçi alımı için, OBM Türkiye isimli şirket tarafından diploma, sağlık raporu, sertifikalar istendi. Başvuruların mail veya telefon üzerinden alınmadığı ya da ofislerinden başvuruların yapılamayacağını vurgulayarak, sadece siteleri üzerindeki başvuru formu üzerinden alınacağına değinildi.

Almanya işçi alımı başladı mı? İşte iddiaların yanıtı

Bazı haber siteleri tarafından bugün itibariyle alımların yapılmaya başlandığı, başvuruların site üzerinden alındığı şeklinde medyayı ve vatandaşları yanıltan haberler oluşturulmaktadır. İlgili şirket tarafından yapılan açıklamalarda da net şekilde belli olduğu üzere, şirketin başvuruları site üzerindeki başvuru formundan yapılacak ve şuan itibariyle bu başvuru formuna erişim bulunamamaktadır. Sitede yer alan bir uyarıda da " Başvurular durdurulmuştur. " ifadesi, herkesin görebileceği şekilde büyük puntolarla yazılmıştır. Şirket tarafından yapılan bu paylaşımlar, ilanı bekleyen vatandaşların çokluğu nedeniyle bazı yanıltıcı haber platformlarının ilgisini çekmiş ve " Başvurular başladı " olarak yansıtılmıştır. Şuan itibariyle ilana başvurular başlamamış olup, sitede gerekli uyarılar sağlanmıştır.

OBM Almanya İşçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal medya hesaplarından paylaşımlar gerçekleştiren şirketin başvuruları zaten Ocak ayının ilk veya ikinci haftası itibariyle almaya başlayacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarla da alımların artık kesinleştiğini ve yapılacağını söylemek mümkün gözüküyor. Elbette şuan başvurular başlamamış olsa bile çok yakın zaman içerisinde, başvuruların alınmaya başlayacağı ve yine yoğun bir başvurunun söz konusu olacağı düşünülüyor.

OBM alımı başladığı anda cep telefonunuza bildirim gelsin isterseniz uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İndirmek için tıklayınız.

OBM Almanya işçi alımı yardımlaşma grubumuz için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim