İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne memur alımlarının yapılması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarda NVİ'nin personel ihtiyacının giderilmesi için 1.170 istihdam için ilan hazırlığının devam ettiğini aktarmıştı. Son açıklamaların ardından adaylar ilanların açıklanmasını beklemekteler. Bilindiği gibi NVİ Genel Müdürlüğüne son yıllarda bazı birimlerin EGM'den alınarak iş yükünün artması nedeniyle olmuştu. Bakan Soylu personel alımları yapılacağını belirtmişti. NVİ il ve ilçelerde bulunan birimlerde kimlik pasaport gibi hizmetler verilmeye devam ediyor. E-Nüfus Sendikası Genel Müdürlüğünden de atamalar için bir açıklama yapılmıştı. Personel istihdamlarının bir an önce yapılmasını istemişti. Bu alımlarda başvuru şartları neler olacak?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylar başvurularda 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları istenilmektedir. Diğer yandan büro personellerinin sözleşmeli olarak istihdam edilmesi beklenmektedir. Eğitim seviyesinde ön lisans mezunu olmak, yaş şartında ise en fazla 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir. KPSS puan türlerinden en az 60 ve üzeri puan alanlar başvuru yapabileceklerdir. Adaylar KPSS puan sıralamasına göre mülakat sınavına alınacaklardır.

İŞKUR ÜZERİNDEN NÜFUSA PERSONEL ALIMI

NVİ sözleşmeli memur alım ilanları beklenirken iŞKUR tarafından açıklanan Toplum Yararı Programları kapsamında çok sayıda Nüfus Müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere personellerin alınacağı açıklandı. TYP alım ilanlarında 0000282919  ilan numarası ile bu ilanlara başvuru yapılabilecek. İŞKUR e-şube üzerinden ilana başvuru yapabilirisiniz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim