Nükleer Santral Derneği Kurucu Üyesi olan Koray Tuncer bugün pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında Türkiye'nin inşaat sektörünü değerlendiren Koray Tuncer ülkemizin bu anlamda dünya sıralamasında ikinci sırada yer aldığını belirtti. Bu durumun nükleer enerji projeleri içinde avantaja çevrilebileceğini duyurdu.

Bilindiği gibi Nükleer Santral projeleri yapımında binlere personel istihdam etmektedir. Bu konuya da değinen Nükleer Santral Derneği Kurucu Üyesi olan Koray Tuncer nükleer santral projelerinin inşaat süreçlerinde binlerce personel çalıştığını ifade ederek nükleer santral projesinde toplam 12 bin ile 14 bin kişinin istihdamının sağlanabildiğini duyurdu.

14 Bin Kişiye Kadar İstihdam

İnşaat sektöründe ülkemizde binlerce personel istihdam etmekte olup şirketlerde çalışan adaylar yurt dışı işlerine dahi gönderilmektedir. Koray Tuncer yaptığı açıklamasında da bugün Türkiye'nin inşaat sektöründe öncü olduğunu duyurarak nükleer santral projelerinin inşaat süreçlerinde binlerce işçinin istihdam ettiğini belirtti.

Nükleer santral projesinin inşaat sektöründe 12 bin ila 14 bin arası istihdamın sağlanabileceğini Koray Tuncer duyurdu. Yine Koray Tuncer 8 Mart - 9 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan toplantıda sektörün tüm paydaş şirketlerinin bir araya getirerek ticari görüşmeler için ortam sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim