2019 yılı itibari ile kamu personeli alım ilanlarında bir hızlanma görülüyor. Birçok kamu kurumunun ardından İçişleri Bakanlığı da kamuya personel alımı yapacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü kapsamında alım gerçekleştirecek. Duyuruya ilişkin detaylar, başvuru şartları ve ilan tarihi ile ilgili bilgiler ise haberin devamında yer alıyor.

Nüfus Müdürlüğü Kamu Personeli Alımı

İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumda istihdam edilmek üzere alınacak adaylar büro memuru ve VHKİ kadrolarında görev alacaktır. Nüfus Müdürlükleri bünyesinde 2019 yılı için yapılacak alımlarda en az 1200 adayın istihdam edilmesi bekleniyor. İlanın ise daha önce ilan edilen kadro alımlarının sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra açıklanması bekleniyor.

Kurumun açık olarak gerçekleştireceği büro memuru alımında başvuru şartlarının şu şekilde olması bekleniyor:

  1. Başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,
  2. Adayların en az ön lisans mezunu olmak,
  3. 35 yaşını doldurmamış olmak,
  4. ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı(B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP (3), Ön lisans mezunları için KPSSP (93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartları aranmaktadır.

Nüfus Müdürlüklerine yapılacak olan ilanın 2019 ilk KPSS tercihleri ile birlikte yani 9 Temmuz günü başlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim