Nüfus müdürlüklerinin personel istihdamında önemli bir sorunu dile getiren E-Nüfus Sendikası Başkanı'nın sözleri ardından gözler İçişleri Bakanlığının personel alım takvimi ile Vatandaşlık ve Nüfus İşleri'ne bağlı personel alım ilanlarının ne zaman yapılacağı merak edilmekte. Bilindiği gibi yeni kimliklerinin çıkması ile nüfus Müdürlüklerinde 20 milyon yeni kimliklerin dağıtılmaya başlaması yoğunluğa neden oldu.

PASAPORT VE EHLİYET İŞLEMLERİ ZAMAN DEVREDİLECEK?

Emniyet Genel müdürlüğünün faaliyetlerine devam ettiği pasaport ve ehliyet işlemlerinin İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi bir süredir yürütülen çalışmalarla birlikte gündemde. Resmi Gazetede 29 Ekim 206 tarihli yayımlanan 676 sayılı KHK ile 3152 sayılı kanuna eklenen geçici maddelerin uygulanması öncelikle 2 Ocak 2018 tarihine uzatılması Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılmıştı. Son değişiklik ile 2 Nisan 2018 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile süre uzatıldı. Yakın bir zaman kala E-Nüfus Sendikası Başkanından personel ihtiyacı sözleri gündeme getirildi ve 5 bin personel ihtiyaç olduğu belirtildi.

5 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI ?

Nüfus Müdürlüklerine personel alımı ihtiyacı olduğunun belirtilmesi üzerine adaylar 5 bin memur alımı olacak mı sorusunu yöneltmekte. E-Nüfus Sendikası Başkanı Ali Kart'ın açıklaması şöyle:"Emniyet müdürlüklerinde görev yapan 5 bin personelin sahada görevlendirmesi amacıyla düşünülen bu devir işleminin, personel ataması yapmadan nüfus müdürlüklerine devredilmesi, yoğunluğumuzu hat safhaya çıkaracaktır" dedi.