Türkiye genelindeki Noterlerde görev yapmak isteyen adaylara yönelik olarak Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yeni ilanlar açıklandı. Bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adayalar İŞKUR Müdürlüklerinden ya da İŞKUR hizmet birimlerinden, İşkur şubelerinden başvurularını yapabilirler.

Türkiye Noterler Birliğine bağlı olarak görevlerini sürdüren noterler araç alım satımlarında, vekalet işlemlerinde ihtar çekme gibi noterlik kanununda yönetmeliklerinde açıklanan iş ve işlemleri yapmakla görevlidirler. Buna göre buralarda görev yapan bilgisayar işletmeleri ile noter katipleri de buralarda bilgisayar üzerinden açıklanan işlemleri Noter ve baş katip himayesinde görevlendirirler. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylardan itibaren noterler hafta sonları da açık olacak. Bu hafta sonu hangi noter açık olacak sorununun cevabını öğrenmek için Noterler birliği resmi internet sitesi üzerinden nöbetçi noter sorgulama ekranını kullanarak sorgulama yapabilirsiniz.

NOTER KATİBİ ALIMI;

Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından açıklanan Tekkeköy Noterliğine istihdam açıklamasına göre 29 Şubat 2020 tarihine kadar başvurular devam edecek. Buna göre adayların iş başı eğitim programları dahilinde istihdam edilecekler. Bay ve bayan adaylar bu kadrodaki alımlara başvuru yapabilirler. Eğitim düzeylerinde en az ön lisans mezunu olmak gerekmektedir.

Tercih edilen ikamet adreslerine göre İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve Samsun il merkezinde ikamet edenler tercih edilecektir. İlan detaylarını 00005393774 numaralı ilandan edinebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim