Ulusal Havacılık ve Uzak Dairesi Nasa yeni personel alımları yapılacağını açıkladı. Buna göre Mars ve Ayda görev alacak olan personellerin yıllık ne kadar maaş alacakları da açıklandı. Astranot alımı başvuruları da geçtiğimiz günlerde alınmaya başladığı aktarıldı. Son başvuru tarihi ve başvuru şartları şu şekilde olacak..

31 Mart 2020 tarihinde son bulacak astranot alımlarında en son 2015 yılında alımlar gerçekleştirilmişti. Önceki alımlarda rekor düzeyde başvuru olduğu ifade edildi. Buna göre 18 bin kişi astranot olmak için NASA'ya başvuru yaptı. 12 kişi göreve başladı. Adaylar eğitimlerini tamamladı ve 2020 yılı içerisinde sertifikalarını aldılar.

NASA YATARAK 100 BİN TL KAZANMA;

NASA diğer personel alım ilanları açıklamıştı. Bu alımda, adaylara 2 ay yatarak 18500 Tl para ödenecek. 12 kişilik seçileceği bu alımlarda son başvurular 24 Mayıs 2020 tarihinde tamamlanacak. Ayrıca başvurularda yabancı dil şartı aranacak. Avrupa uzay ajansı tarafından yer çekiminin sağlığa etkileri ile ilgili yapılacak bir araştırma için çalışan personeller 2 ay boyunca yattığı yerden filim izleyecek, kitap okuyacak ve tüm aktivitelerini bu şekilde yapabilecekler. Alımlardaki testler de hayli ilgi çekiyor. Buna göre testlerde yatarken 30 kez döndürülmesi istenilecek. kas güçleri, denge ve damar kap fonksiyonları gibi testler içerecek. Alım aşamasında santrifüj testi de yapılacak. Diğer detaylar için tıklayın