Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli Muvazzaf subay personel alımı ilanı yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığının personel alımı için yayımlamış olduğu duyuruda sözleşmeli olarak görev almak üzere 25 personel alınacak. 

MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığına farklı unvanlarda yapılacak olan alımlara başvurular başladı. Personel Temini Daire Başkanlığı tarafından alınan başvurularda aranan nitelikler, başvuru şartlarında eğitim ve yaş şartlarına ilişkin detayları aktarıyoruz. 

ARANAN NİTELİKLER;

Adayların başvurularda genel ve özel şartlarını taşıması gerekiyor. Muazzaf suaby alımlarında 926 sayılı TSK personel alımı için düzenlenen maddeleri taşımaları gerekiyor. Adayların T.C. vatandaşı olması, hükümlü kaydı olmaması, soruşturma altında bulunmaması, askeri okullardan çıkartılmamış olmaları, arşive araştırması ile güvenlik soruşturmasından olumlu sonuçlanmaları, ayrıca başvuru istenilen genel şartları taşımaları gerekiyor. 

Eğitim şartları: Adayların en az ön lisans mezunu olmaları 2 yıl eğitim veren fakültelerinden tablo 1 de belirtilen bölümlerden mezun olmaları isteniliyor. Yurtdışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olması gerekiyor. Ayrıca adayların kazandığında meslekte sınıf değişikliği istenmeyeceği için taahhüt yapılması istenilecek. 

Yaş şartları: Adayların yaş şartı olarak ön lisans mezunları için 25 yaşını bitirmemiş olması (1/01/1993 doğumlu ve sonrası) gerekiyor. Lisans mezunları için ise 27 yaşını bitirmemiş olmaları (01/01/1991 ve sonrası doğumlu) gerekiyor.  

Özel şartlar: Adayların KPSS Önlisans düzeyinde P93 Puanı ile Lisans düzeyinde P3 puanı son iki yılında en az asgari 60 puan almış olmak gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

MSB Muvazzaf subay alımı başvuruları 31 Mayıs 2018 tarihine saat 23:59'a kadar devam edecek. Başvurular internet ortamında yapılacak. Adayların  https://personeltemin.msb.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden giriş yaparak başvuru adımlarını tamamlamaları gerekiyor. 

başvuru kılavuzu için tıklayın