Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliği lise ve 2 yıllık meslek yüksekokulu memur alımı yapılacak. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından bugün açıklanan başvuru kılavuzuna göre KPSS puan türünden herhangi bir taban puan şartı aranmadan memur alımı gerçekleştirileceği açıklandı.

KPSS 2020/1 tercihleri 23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle ÖSYM üzerinden alınmaya başlandı. Başvurularda lise düzeyinde önlisans düzeyinde ve 4 yıllık lisans düzeyinde çok sayıda personel alımı yapılacak. Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliğine lise düzeyinde 5 ön lisans düzeyinde 7 olmak üzere toplamda 12 memur alımı yapılacak. Başvurularda adaylar 30 tercih yapabilecekler tercih ücreti olarak 20 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. Ödemeler ÖSYM internet sitesi üzerinden ödemeler sayfasından ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleşebilecek.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Lise Önlisans ve Lisans mezunu adaylarının toplam tercih yapabileceği sayı 2582 olacak. Başvuru yapmak isteyen adayların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, kadrolarını istediği genel ve özel niteliklere sahip olmaları gerekmektedirö 657 sayılı devlet memurları kanununun genel şartlarını taşımak istenilen diğer şartlar arasında bulunmaktadır. Türk Ceza Kanununun 53. Maddesinde belirtilen suçlardan ceza almamış olmaları isteniliyor. Görevini yapmaya engel herhangi bir akıl sağlığın bulunmaması gerekmektedir. Tercih yapacak adayların Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliği bünyesinde ki karolarının niteliklerini incelemeleri ve başvuru şartlarına sahip olduklarını düşünüyorlar ise bu şekilde başvuru yapmaları gerekmektedir.

LİSE MEZUNU;

Koruma ve Güvenlik görevlisi kadrosunda Ankara ilinde görevlendirilecek olan 5 personel alımında 1101, 3389, 6551, 7225 ve 7303 nitelik kondlarına sahip olmak gerekmektedir.

MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNU ALINACAK KADROLARI;

Veri Hazirlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda 3, Bilgisayar İşletmeni 1 ve Mühendis olarak 3 kişi alınacak.,

https://www.isinolsa.com/kpss/osym-kpss-20201-tercih-kilavuzunu-yayimladi-mulakatsiz-memur-alimi-h34293.html