İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarla birlikte, MEB bünyesine TYP kapsamında 80 bin personel alınacağı bildirildi. Bununla ilgili olarak, Türkiye’deki çoğu okulun etkisinden faydalanacağı ve 60 bin kişinin ödeneğinin il müdürlüklerine Aile Çalış ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aktarılacağı bildirildi. Okullardaki temizlik, bakım ve onarım işlerinde çalıştırmak üzere atamalar gerçekleştirilecek. Bununla birlikte, 20 bin kişi ise; güvenli eğitim koordinasyonu görevlisi olarak atanması bekleniyor. Sürekli takip halinde olunacak olan 80 bin kişiyle birlikte, TYP kapsamında fayda sunulması amaçlanıyor.

Başvuru Koşulları Neler?

Farklı ilanların verildiği ve ile göre değişkenlik gösterecek olan alımlarda, başvuru koşulları da farklılık göstermektedir. İlgili ilanın sayfasına girerek detaylara ulaşabileceğiniz gibi, ortak koşulları da sizlerle paylaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az 18 yaşında en fazla ilanlara göre belirtilen yaş aralığında olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak ve işsiz olmak, Emekli, Dul veya Yetim aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak ve son olarak TYP kapsamın farklı bir yardım almamış olmak ortak gereksinimlerdendir.

Ne Zaman Nereden Başvuru Yapabilirim?

Başvurular bugün yani 10 Eylül itibariyle başlamış bulunmaktadır. Başvuru bitiş tarihi ise; 14 Eylül olarak belirlendi. 14 Eylül’e kadar, İŞKUR sistemi üzerinden ilan detaylarına girip başvuru yapabilirsiniz. Farklı illerde olması sebebiyle, başvuru yaparken oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Sadece internet üzerinden değil; ilinizde bulunan İŞKUR bürolarını da ziyaret ederek, başvuru yapabilirsiniz.

Hangi İllere Alımlar Gerçekleşecek?

Türkiye genelinde birçok ilde yapılacak olan alımların en fazlası; Ankara, İzmir, İstanbul, Erzurum, Yalova, Bursa, Kırşehir, Gaziantep, Çorum, Aksaray olarak bildirildi. Bunun haricinde, ilanlarda yer alan farklı detaylara da ulaşmanızla birlikte, şehrinizde alımlar olduğu zaman kaçırmamayı sağlayabilirsiniz.