Toplum Yararına Programlar konsepti ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımı ilanı İŞKUR aracılığıyla yayınlandı. Yayımlanan personel alım ilanı kontenjanı 11 personel olarak belirtililrken olası bir ekstra işçi alımında tekrardan aynı şartlarda personel alımı yapılacağı açıklnadı. Başvuru yapmak isteyen personellerin başvuru genel şartlarını taşıdıkları taktirde iseterlser İŞKUR resmi sayfasından isterlerse de İŞKUR il müdürlüklerine giderek başvurularını tamamlayabilecekleri belirtildi.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Mill Eğitim Bakanlığı bünyesi içerisine yapılacak olan başvurulardan sonra alınacak personel alımlarının bitişi ile itibaren işe alınan personellerin iş başı yapma tarihleri 31 Aralık 2018 tarihi olarak açıklanarak, görevin sona ereceği tarih ise 26 Haziran 2019 olarak belirtildi. TYP kapsamında alım yapılacak olan personellerin toplamda 177 gün çalışacağı açıklandı. 177 gün boyunca günlük olarak 9 saat çalışacak olan personellerin sözleşmeli bir şekilde MEB bünyeside çalışacağı ifade edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde alım yapılacak olan personeller Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından MEB Çevre Düzenlemesi görevlne tabii tutulacağı açıklandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTALRI

23 Aralık 2018 tarihinde sona erecek başvurular için açıklanan genel başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olaması, 18 yaşından daha büyük olmak, emekli, dul ve yetim aylığı almıyor olmaları, güvenlik soruşturmasından olumlu bir puan almaları, adli sicil belgelerinin temiz olması" adaylardan istenilen genel şartlardandır.

Editör: TE Bilisim